Googlade runt lite och hittade lite olika varianter men till slut tog jag 2,5dl salta jordnötter och 1 msk rapsolja. Det va ungefär så mycket jordnötter jag hade hemma och det ryms inte så mycket mer i min mixerstavs-matberedare ^^. Mixa, mixa, mixa, mixa. Bara fortsätta mixa så blir det tillslut krämigt.
Allt som allt tog väl plocka fram saker, mixa och plocka undan typ 5 min! Superduperlöjligtlätt. Told you.
Så fyllde jag en glasburk och nu står den i kylen. bBlev kanske lite för rinnig för min smak, men det verkar som att den ska stelna till lite i kylen. Annars får man väl ta mindre olja nästa gång bara ^^. Hade i lite lite flingsalt också eftersom jag tyckte det va lite osalt, trots salta nötter (mysko).
Jordnötssmör verkar ju ha fått nått uppsving i träningssammanhang att det är jättebra. För att det är typ fett? Eller nått. Vet att en del skyfflar i sig jordnötssmör i alla fall. Så, varsågoda till er. Betydligt billigare än att gå och köpa färdigt jordnötssmör. Och så slipper man ju alla konserveringsmedel och annat skit :). Win win.
Enjoy!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar